Δημοσίευση Μορφολογικού Προτύπου Κρητικού Λαγωνικού

Από την ίδρυση του Ομίλου ένας από τους πρωταρχικούς στόχους που τέθηκαν ήταν η αλλαγή του μορφολογικού προτύπου. Σε ένα τόπο όπως η Κρήτη με ιδιαιτερότητες και μεγάλα κενά κυνοφιλικής παιδείας ήταν για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα να φέρουμε τον κόσμο κοντά στον Όμιλο για την στήριξη και πραγμάτωση των σκοπών μας. Οι ιδιοκτήτες Κρητικών Λαγωνικών, η τοπική κοινωνία, οι σύλλογοι, οι Κυνοφιλικοί Όμιλοι και ο ΚΟΕ πεπεισμένοι από τις ανιδιοτελείς προθέσεις μας, την μεθοδική εργασία μας και την "αλήθεια μας" στέκονται πλέον δίπλα μας στον καθόλου εύκολο δρόμο της διεθνούς αναγνώρισης, για τον οποίο μπήκε το πρώτο λιθαράκι. Αξιζεί να σημειωθεί πως ο Όμιλος αυτός ξεκίνησε το 2014 χωρίς καταστατικό,χωρις μέλη, χωρίς πόρους, χωρίς συνεργάτες, χωρίς πρόσωπο και υπόσταση και μέσα σε αυτό το διάστημα έχει πραγματοποιήσει δεκάδες εκδηλώσεις εντός και εκτός Κρήτης, συνεργασίες με συλλόγους και ομίλους εντός και εκτός Ελλάδας , τριπλασιασμό των μελών σε μια τετραετία, αλλαγή του μορφολογικού προτύπου και αδιάκοπη προσπάθεια βελτίωσης και ανάπτυξης κυνοφιλικής παιδείας και κουλτούρας στη Κρήτη κλπ. Σχετικά με το πρότυπο ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στον Petru Muntean του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική και στην πρόεδρο του ΚΟΕ Ιωάννα Γαλανού η οποία χειρίστηκε το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κερδίζοντας το σεβασμό του Ομίλου μας! Όλο το ΔΣ του ΚΟΕ στήριξε το θέμα με ειλικρίνεια. Είναι μια σελίδα που πλέον έχει γραφτεί στην ιστορία του Κρητικού Λαγωνικού αλλά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για εμάς. Προχωράμε για τους επόμενους στόχους μας! Γιατί όπως είπε και ο κύριος Muntean και όπως εμείς οι ίδιοι πιστεύουμε είναι πολύ σημαντικό πως αυτός ο σκύλος είναι ακόμα χρήσιμος για τον άνθρωπο! Αυτό ορίζει την ύπαρξη του και με αυτή την σκέψη χαράζουμε πορεία για το μέλλον της φυλής. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν!

Παρακάτω η σχετική ανακοίνωση από τον Κυνολογικο Όμιλο Ελλάδος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Ο.Ε. με πολλή χαρά & υπερηφάνεια δημοσιεύει εδώ, το τροποποιημένο Πρότυπο του Κρητικού Λαγωνικού που ισχύει από σήμερα & σύμφωνα με αυτό θα προχωρήσει η επιλεκτική αναπαραγωγή της Φυλής, όπως & η κρίση από τους Κριτές της.
Μετά από πρόταση του Ομίλου Κρητικού Λαγωνικoύ (Ο.Κ.ΛΑ.) της 08.11.2018, το ΔΣ του ΚΟΕ, ομόφωνα ενέκρινε την τροποποίηση του Προτύπου της Φυλής, σύμφωνα με τις υποδείξεις που έκανε ο Διεθνής Κριτής όλων των Φυλών και Μέλος της Επιτροπής Προτύπων της F.C.I., κ. Petru Muntean προς τον Ο.Κ.ΛA., κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη μετά από πρόσκληση του ΚΟΕ για το σκοπό αυτό, τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι οποίες & ψηφίστηκαν ομόφωνα από τα Μέλη του Ομίλου της Φυλής στην πρόσφατη Γενική τους Συνέλευση.
Ευχόμαστε από καρδιάς τα επόμενα βήματα μέχρι την Διεθνή Αναγνώριση της Φυλής από την FCI, να είναι το ίδιο μεθοδικά, ουσιαστικά & γρήγορα, όπως ήταν τα πρόσφατα του Ο.Κ.ΛΑ., υπό την καθοδήγηση του κ Petru Muntean & του Δ.Σ. με πρωτεργάτη τον Πρόεδρο κ Νίκο Ανετάκη.
Το Δ.Σ. του ΚΟΕ δεσμεύεται να στηρίξει & τις επόμενες κινήσεις του Ο.Κ.ΛΑ., όπως & κάθε άλλου Ομίλου Ελληνικής Φυλής που θα παρουσιάσει ανάλογη σοβαρότητα & έργο !

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΟΕ

© 2014 Cretan Dog. All rights reserved.