Αξιοπρεπής εκπροσώπηση του Ομίλου Κρητικού Λαγωνικού στην διεθνή έκθεση του ΚΟΕ στο Μαραθώνα

Με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια εκπροσωπήθηκε ο Όμιλος Κρητικού Λαγωνικού και η Κρήτη από την "νέα γενιά" στην διεθνή έκθεση του ΚΟΕ στο Μαραθώνα την Κυριακή 30/6/2019. Ο Γιώργος Χαρούλης παρουσίασε την "Σπίθα" (Ιδιοκτησίας Δημήτρη Αλεξάκη) στην κατηγορία "ανοικτή θηλυκών" και "Ελληνικές Φυλές" όπου απέσπασε εξαιρετική κριτική από τον διεθνή κριτή Γιώργο Κωστόπουλο. Ο Δημήτρης Μαρκάκης παρουσίασε την "Γαλανή" (ιδιοκτησίας Γραμματικάκη Μανώλη) προς αναγνώριση για ΒΕΑ2, η οποία εγκρίθηκε και συνοδεύτηκε με εξαιρετικά σχόλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση αυτή παρευρέθηκαν πολλοί ξένοι κριτές και ο πρόεδρος της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας(FCI), Tamas Jakkel ο οποίος είχε την δυνατότητα να δει για πρώτη φορά από κοντά τον Κρητικό Λαγωνικό γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία μετά την αναφορά για την φυλή από την πρόεδρο του ΚΟΕ Ιωάννα Γαλανού και τον διεθνή κριτή Petru Muntean στην τελευταία Γενική συνέλευση της FCI.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός πως η μόνη στιγμή που ο πρόεδρος της FCI σηκώθηκε και τράβηξε φωτογραφίες ήταν για τον Κρητικό Λαγωνικό, σημειώνοντας πως αυτή η φυλή είναι κάτι το μοναδικό και δεν μοιάζει με καμία άλλη. Η παρατήρηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί η μοναδικότητα είναι το κλειδί της διεθνούς αναγνώρισης από την FCI!.

Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλους μας εντός και εκτός Κρήτης για την παγκόσμια αναγνώριση και ανάδειξη του Κρητικού Λαγωνικού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν σε όσους συνέβαλαν και σε αυτή την παρουσίαση. Στους ιδιοκτήτες των Κρητικών Λαγωνικών για την διάθεση των ζώων τους Δημήτρη Αλεξακη και Μανώλη Γραμματικάκη. Στην πρόεδρο του ΚΟΕ Ιωάννα Γαλανού που παρά το μεγάλο φόρτο της τριμερής αυτής διοργάνωσης στήριξε θερμά αυτή τη παρουσία!. Τον αντιπρόεδρο του ΚΟΕ Χρήστο Ψυχάρη που υποδέχθηκε θερμά τα παιδιά στο χώρο του!. Στο εκλεκτό μας μέλος Χάρη Αρβανίτη που προσέφερε μια άνετη διαμονή και φιλοξενία για πολλοστή φορά για τις ανάγκες του Ομίλου μας. Στο Νικόλα Μοναστηριώτη που συνόδευσε και βοήθησε τα παιδιά καθόλη την διάρκεια της έκθεσης. Τέλος, στα "παιδιά μας" Γιώργο Χαρούλη και Δημήτρη Μαρκάκη που ταξίδεψαν από την Κρήτη για αυτό το σκοπό, και μας τίμησαν όλους με την σοβαρή παρουσία τους. Καλούμε όλα μας τα μέλη και όλους τους Κρητικούς να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν αυτό τον αγώνα. Προχωράμε δυνατά. Επόμενο Ραντεβού 24/8 κυνοφιλικό σεμινάριο στο Ηράκλειο και 25/8 έκθεση αναγνώρισης και μορφολογίας στα Χανιά με τον διεθνή κριτή Γιάννη Φραγγίδη και την υποστήριξη των 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων και 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου

© 2014 Cretan Dog. All rights reserved.