Προς ενημέρωση των μελών του Ομίλου Κρητικού λαγωνικού

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα παρακολουθήσαμε έκπληκτοι την δήλωση του κυρίου Χαρδαλιά περί απαγόρευσης του κυνηγιού. Με βάση τις διαβεβαιώσεις της ΚΣΕ μετά από σχετικές επαφές με βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης πριν την απαγόρευση ήταν μια δυσάρεστη και μη αναμενόμενη εξέλιξη. Από την πλευρά του Ομίλου μας κάναμε αμέσως τις απαραίτητες κινήσεις και επαφές για την ανατροπή αυτής της αναίτιας απαγόρευσης! Διαπιστώθηκε πως ήδη είχε ασκηθεί μεγάλη πίεση από κυνηγετικούς συλλόγους ομοσπονδίες και την ΚΣΕ καθώς και από κυνοφιλικούς ομίλους προς πάσα κατεύθυνση! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαγόρευση κυνηγιού στο τελευταίο ΦΕΚ που εκδόθηκε ως εκ τούτου η ρυθμιστική περί θήρας είναι ακόμα σε ισχύ

Επίσης το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη και τίθεται προς διαβούλευση στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο ώστε να υπάρξει πρόβλεψη για μετακίνηση προς το κυνήγι. Αυτή την στιγμή ουσιαστικά είναι ανοικτό το κυνήγι χωρίς δυνατότητα μετάβασης! Για να γίνει ένας παραλληλισμός είναι σαν να έχουμε ένα ανοικτό κατάστημα χωρίς να προβλέπεται μετακίνηση προς αυτό! Με συγκρατημένη αισιοδοξία περιμένουμε την θετική επίλυση αυτού του κενού τις επόμενες ημέρες! Σχετικά με τις εκλογές ενημερώνουμε ότι: Υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος για υποψηφιότητα στο ΔΣ και μάλιστα νέων προσώπων και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα στα πλαίσια της ανανέωσης, της διάθεσης για προσφορά και των νέων ιδεών!.

Παρόλα αυτά με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές με φυσική παρουσία και με την διαδικασία που όλοι γνωρίζουμε. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει η ψηφοφορία ηλεκτρονικά αν είμαστε νομικά καλυμμένοι. Σε λίγες ημέρες θα ενημερωθείτε για τις υποψηφιότητες καθώς και την διαδικασία. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

© 2014 Cretan Dog. All rights reserved.